Οδηγίες Χρήσης

Η εφαρμογή μας, όσον αφορά την εκτύπωση της συγκεντρωτικής κατάστασης των κοινοχρήστων δαπανών που μπορούν να δηλωθούν στην εφορία, είναι αρκετά εύκολη στη χρήση της και αποτελείται από 4 πολύ απλά βήματα.

Αρχικά πρέπει να κάνουμε εγγραφή στην εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται εδώ είναι ένα username , ένα password και ένα email για την περίπτωση που ξεχάσαμε το password που έχουμε δώσει.

1ο Βήμα

Αφού συνδεθούμε στην εφαρμογή βλέπουμε πάνω αριστερά την επιλογή «Κτίρια».

Επιλέγουμε «Κτίρια» και «Νέο κτίριο».

Στη συνέχεια πληκτρολογούμε την οδό, τον αριθμό την πόλη , τον ταχυδρομικό κώδικα, ονοματεπώνυμο διαχειριστή, το τηλέφωνο, το κινητό και το email. Τα στοιχεία που είναι «bold» είναι υποχρεωτικά.
φορολογία κοινοχρήστων

Αφού πατήσουμε ΟΚ έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία του κτιρίου μας. Επιλέγουμε «Επιλογή» στο κτίριο που καταχωρήσαμε.

φορολογία κοινοχρήστων

2ο Βήμα

Επιλέγουμε «Διαμερίσματα» και «Νέο Διαμέρισμα». Πληκτρολογούμε για κάθε διαμέρισμα τον ένοικο υποχρεωτικά, τον ιδιοκτήτη , τον αριθμό ταξινόμησης (είναι ο αύξων αριθμός των διαμερισμάτων),τον κωδικό διαμερίσματος (π.χ Α1, Β1 κτλ.), τα χιλιοστά κοινοχρήστων, ανελκυστήρα, θέρμανσης , ιδιοκτήτη (εφόσον υπάρχουν δαπάνες ιδιοκτητών), ειδικών δαπανών (εφόσον υπάρχουν) και δαπάνη θέρμανσης(η δαπάνη θέρμανσης είναι η δαπάνη σε ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε διαμέρισμα για όλο το έτος, στην περίπτωση της αυτόνομης θέρμανσης).

φορολογία κοινοχρήστων

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα διαμερίσματα. Αφού τελειώσουμε με όλα τα διαμερίσματα ήρθε η ώρα να καταχωρήσουμε και τα στοιχεία των παραστατικών.

3ο Βήμα

Στην οθόνη «Κτίρια» επιλέγουμε για το κτίριο που δημιουργήσαμε «παραστατικά» και «νέο παραστατικό». Στη συνέχεια πληκτρολογούμε για κάθε παραστατικό την ημερομηνία , τον αριθμό παραστατικού και το ποσό υποχρεωτικά , την περιγραφή δαπάνης και το είδος του παρασταστικού. Επίσης πρέπει να επιλέξουμε οπωσδήποτε τον τρόπο που θα γίνει ο επιμερισμός της συγκεκριμένης δαπάνης καθώς και αν επιβαρύνει τους ενοικιαστές ή τους ιδιοκτήτες.

φορολογία κοινοχρήστων

Επαναλαμβάνουμε και πάλι την ίδια διαδικασία για όλα τα παραστατικά που έχουμε στη διάθεσή μας για να τα συμπεριλάβουμε στην κατάστασή μας.

4ο Βήμα

Όταν τελειώσουμε με όλα τα παραστατικά αυτό που μένει είναι στην οθόνη «Παραστατικά» να επιλέξουμε «Εκτύπωση Καταστάσεων».

Πατώντας αυτή την επιλογή η εφαρμογή θα κάνει όλες τους απαραίτητους υπολογισμούς και θα εμφανίσει σε μορφή pdf όλες τις βεβαιώσεις που χρειαζόμαστε για κάθε ενοικιαστή και κάθε ιδιοκτήτη του κτιρίου που επιλέξαμε.

φορολογία κοινοχρήστων